Vacature: Directeur-voorzitter (m/v), 36 uur p/w

Spreekt het jou aan om een adviesraad van 40 bevlogen leden aan te sturen en de organisatie verder te ontwikkelen?
De Brede Raad 010 is een adviesraad van Rotterdammers voor Rotterdammers en is het officiële adviesorgaan van het college van B&W voor het sociaal domein.
Onze ideale kandidaat heeft aantoonbare ervaring met het adviseren van
gemeentelijke organisaties. Hij of zij heeft concrete leidinggevende ervaring als manager of directeur. Waaronder verantwoordelijkheid ten aanzien van zowel de HR-cyclus als de budget-cyclus. Ervaring met het werken met vrijwilligers is een pre.

Brede Raad 010 wil jong en oud, met zo’n 170 verschillende culturele achtergronden betrekken bij het vormen van het sociaal beleid in Rotterdam. Want iedereen moet zich thuis voelen in onze wereldstad. Er wonen, werken, naar school gaan, sporten. En kunnen ontspannen. Dat is een grote missie die vraagt om veel daadkracht. Na onze startup fase zijn we toe aan een volgende stap. Zie jij jezelf als vernieuwer? Ben jij iemand die warm loopt voor een nieuwe vorm van democratie? Die koers houdt in een krachtenveld waar gemeente, politiek, vrijwilligers en belangenorganisaties hun eigen doelstellingen nastreven? En ben jij de verbindend leider die de nodige inspiratie geeft aan een klein team professionals en een grote groep vrijwilligers? Dan krijg jij van ons de kans om de volgende stap te zetten. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor de 200.000 Rotterdammers die vragen om zorgvuldig afgewogen sociaal beleid waarbij hun ervaring ertoe doet. Omdat ze recht van spreken hebben.

Wij bieden:

 • Een uitdagende positie binnen een jonge organisatie.
 • Veel handelingsruimte om de functie nader in te vullen.
 • Een unieke en belangrijke rol binnen het Rotterdamse.
 • Een organisatie die bestaat uit een bevlogen groep vrijwilligers, een professioneel team bureaumedewerkers en een betrokken bestuur.

Jij bent:

 • Een persoon die de ruimte die je krijgt weet om te zetten in doeltreffende ideeën om de stem van de Rotterdammer te laten gelden.
 • Iemand die graag experimenteert en mensen ook meeneemt in je verhaal.
 • Degene die talenten signaleert en deze ook inzet voor het bereiken van doelstellingen.
 • Iemand die zich prettig voelt in de rol van ambassadeur.
 • Van nature een verbinder, je weet zodoende soepel te navigeren binnen onze organisatie als directeur van het bureau met professionele medewerkers én als voorzitter van de raad met tientallen vrijwilligers.
 • Iemand die snel het vertrouwen wint van mensen omdat je niet in hokjes denkt, maar in mogelijkheden.
 • Iemand die in staat is een eigen visie te ontwikkelen over de rol van de Brede Raad 010, daarop weet te koersen en deze ook weet uit te dragen.

Jij hebt:

 • Affiniteit, maar bij voorkeur kennis van en ervaring binnen het sociaal domein.
 • HBO of WO werk- en denkniveau, vanwege je opleiding of door je ervaring.
 • Een relevant netwerk.
 • Gevoel voor communicatie en PR.
 • Tenminste 5 jaar leidinggevende ervaring.

Voor deze functie zijn de arbeidsvoorwaarden van de cao Welzijn van toepassing, de functie valt binnen schaal 12-13. Het contract wordt aangegaan voor de duur van 12 maanden en wordt bij goed functioneren omgezet in een contract voor onbepaalde tijd.

Over De Brede Raad 010

De Brede Raad 010 is het onafhankelijk adviesorgaan van het Rotterdams college van B&W voor wat betreft het sociaal beleid. Dit beleid is vastgelegd in de Wet maatschappelijke ondersteuning, de Jeugdwet en de Participatiewet. Ook armoedebeleid en schulddienstverlening zijn door het college aan het sociaal domein verbonden. Om daarbij rekening te houden met wat de Rotterdammer nodig heeft, is er de Brede Raad 010. Wij inventariseren, signaleren en evalueren voortdurend de behoeften van de Rotterdammers die te maken hebben met de wet- en regelgeving binnen het sociaal domein met als doel dit beleid zo goed mogelijk aan te laten sluiten bij de gebruikers ervan. Deze unieke en belangrijke rol vervullen wij voor een derde van de Rotterdamse bevolking, dat zijn zo’n 200.000 mensen.

Wanneer de doelstelling van de Brede Raad 010 en de functie je aanspreken, stuur dan je CV met motivatiebrief t.a.v. bestuur vóór 15 mei naar vacatures@brederaad-010.nl. Kandidaten met een andere culturele achtergrond dan de Nederlandse worden uitdrukkelijk uitgenodigd te solliciteren. Onder begeleiding van een externe partij worden geschikt geachte kandidaten voorgelegd aan een sollicitatiecommissie van de Brede Raad 010. De sollicitatiecommissie brengt advies uit aan het bestuur voor benoeming. Een assessment maakt deel uit van de procedure. Deze zal in de tweede helft van juni plaatsvinden.
Voor meer informatie over deze functie kunt u mailen naar Bea Rowlinson: bearowlinson@brederaad-010.nl. U kunt haar ook bellen op 010 268 06 11.

Download hier de pdf met de vacaturetekst.