Vacature: Directeur-voorzitter (m/v), 36 uur p/w

Brede Raad 010 wil jong en oud, met zo’n 170 verschillende culturele achtergronden betrekken bij het vormen van het sociaal beleid in Rotterdam. Want iedereen moet zich thuis voelen in onze wereldstad. Er wonen, werken, naar school gaan, sporten. En kunnen ontspannen. Dat is een grote missie die vraagt om veel daadkracht. Na onze startup fase zijn we toe aan een volgende stap. Zie jij jezelf als vernieuwer? Ben jij iemand die warm loopt voor een nieuwe vorm van democratie? Die koers houdt in een krachtenveld waar gemeente, politiek, vrijwilligers en belangenorganisaties hun eigen doelstellingen nastreven? En ben jij de verbindend leider die de nodige inspiratie geeft aan een klein team professionals en een grote groep vrijwilligers? Dan krijg jij van ons de kans om de volgende stap te zetten. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor de 200.000 Rotterdammers die vragen om zorgvuldig afgewogen sociaal beleid waarbij hun ervaring  ertoe doet. Omdat ze recht van spreken hebben.

Jij bent:
 • Een natuurlijk leider die in staat is om de rol van de Brede Raad 010 stevig te verankeren in het Rotterdamse.
 • Een persoon die de ruimte die je krijgt weet om te zetten in doeltreffende ideeën om de stem van de Rotterdammer te laten gelden.
 • Iemand die graag experimenteert en mensen ook meeneemt in je verhaal.
 • Degene die talenten signaleert en deze ook inzet voor het bereiken van doelstellingen.
 • Iemand die zich prettig voelt in de rol van ambassadeur.
 • Van nature een verbinder, je weet zodoende soepel te navigeren binnen onze organisatie als directeur van het bureau met 3 medewerkers én als voorzitter van de raad met tientallen vrijwilligers.
 • Iemand die snel het vertrouwen wint van mensen omdat je niet in hokjes denkt, maar in mogelijkheden.
 • Iemand die in staat is een eigen visie te ontwikkelen over de rol van de Brede Raad 010, daarop weet te koersen en deze ook weet uit te dragen.

 

Jij hebt:
 • Affiniteit, maar bij voorkeur kennis van en ervaring binnen het sociaal domein.
 • HBO of WO werk- en denkniveau, vanwege je opleiding of door je ervaring.
 • Een relevant netwerk.
 • Bekendheid met  het functioneren van een gemeentelijke organisatie.
 • Ervaring met het opstellen van een jaarbegroting en het bewaken van budgetten.
 • De beschikking over de nodige adviesvaardigheden.
 • Gevoel voor communicatie en PR.
 • Bij voorkeur ervaring bij een vrijwilligersorganisatie.
 • Tenminste 5 jaar leidinggevende ervaring.

Wij bieden

Een uitdagende managementfunctie, waarbij je in dienst komt van Stichting Brede Raad Rotterdam. Je gaat onze jonge organisatie naar een vervolgfase leiden en je krijgt dan ook veel ruimte om de functie nader in te vullen. Daarbij kun je rekenen op de expertise van bureaumedewerkers en een vijfkoppig bestuur. En een gedreven groep vrijwilligers. Voor deze functie zijn de arbeidsvoorwaarden van de cao Welzijn van toepassing, de functie valt binnen schaal 12-13. Het contract wordt aangegaan voor de duur van 12 maanden en wordt bij goed functioneren omgezet in een contract voor onbepaalde tijd.

Over De Brede Raad 010

De Brede Raad 010 is het onafhankelijk adviesorgaan van het Rotterdams college van B&W voor wat betreft het sociaal beleid. Dit beleid is vastgelegd in de Wet maatschappelijke ondersteuning, de Jeugdwet en de Participatiewet. Ook armoedebeleid en schulddienstverlening zijn door het college aan het sociaal domein verbonden. Om daarbij rekening te houden met wat de Rotterdammer nodig heeft, is er de Brede Raad 010. Wij inventariseren, signaleren en evalueren voortdurend de behoeften van de Rotterdammers die te maken hebben met de wet- en regelgeving binnen het sociaal domein met als doel dit beleid zo goed mogelijk aan te laten sluiten bij de gebruikers ervan. Deze unieke en belangrijke rol vervullen wij voor een derde van de Rotterdamse bevolking, dat zijn zo’n 200.000 mensen.

Wanneer de doelstelling van de Brede Raad 010 en de functie je aanspreken, stuur dan je CV met motivatiebrief t.a.v. het bestuur vóór 24  januari naar vacatures@brederaad-010.nl. Kandidaten met een andere culturele achtergrond dan de Nederlandse worden uitdrukkelijk uitgenodigd te solliciteren. Onder begeleiding van een externe partij worden geschikt geachte kandidaten voorgelegd aan een sollicitatiecommissie van de Brede Raad 010. Een assessment maakt deel uit van de procedure.

Voor meer informatie over deze functie kunt u mailen naar Bea Rowlinson: bearowlinson@brederaad-010.nl. U kunt haar ook bellen op 010 268 06 11.

Download hier de volledige vacature tekst